Reis door Denemarken

Omhoog


HovedstadenHet noorden van Sjælland (Hovedstaden) is een populair vakantiegebied. Op korte afstand van Kopenhagen kunt u hier genieten van intieme badplaatsen en mooie kastelen.
Hovedstaden heeft één van de mooiste en imposantste landschappen van Denemarken met veel kleine fjorden, vreedzame haventjes en eilandjes. In Roskilde kan het fraaie Vikingschepenmuseum en de Domkerk, met de graven van Deense vorsten, bezocht worden.

Kopenhagen


De gemoedelijke hoofdstad Kopenhagen is een havenstad vol charme en cultuur. U kunt er genieten van het unieke Tivoli, het uitgaansleven rond Nyhavn, het Danish Design, ballet en
smørrebrød. Kopenhagen is ook de shopping stad bij uitstek met "Strøget", de langste winkelstraat van Europa. Kopenhagen heeft een rijke geschiedenis en veel moderne architectuur.
Het is een vrij kleine stad waar alles op loopafstand of met de fiets te bereiken is. In Kopenhagen is het nachtleven levendig en bruisend!
Het park Tivoli is één van de oudste amusementsparken in de wereld met veel traditie en geschiedenis. Tivoli is niet alleen een pretpark, het heeft ook een concertzaal, theaters, restaurants en discotheken. Het park heeft een sprookjestuin en veel mooie bloemen. Het park wordt ook door veel inwoners van Kopenhagen gebruikt als ontmoetingsplaats voor jong en oud. Het is een pretpark met een compromis tussen een spannende achtbaan en een mooie klassieke carrousel.

Sinds 1971 kent Kopenhagen een officiële hippiewijk, de "Vrijstaat Christinia". Deze wijk ontstond door het verzet van jongeren tegen de afbraak van oude kazernes en omdat diezelfde jongeren de leegstaande panden in bezit namen. in het begin waren er veel problemen met de overheid onder meer in verband met drugs. Een lange tijd was het rustiger maar in 2004 werd er weer een politieactie gehouden tegen de drugshandel in Christiania. Volgens de bewoners wil de Deense regering de vrijstaat ontmantelen en op het terrein dure appartementen bouwen.

Bornholm


In de Oostzee ligt een buitenbeentje: het 600 km² grote eiland Bornholm. Op het eiland vindt u heuvels, vlak land, rotsen, kloven, meren, bossen, betoverende stranden en veel sfeervolle stadjes. U kunt er heerlijk wandelen langs de speciale kustweg en fietsen over oude spoordijken. Het eiland ligt in de luwte van Zuid-Zweden en heeft meer zonuren dan de rest van Denemarken. Het milde klimaat van Bornholm zorgt ervoor dat in veel tuinen vijgen, abrikozen, moerbeien en walnoten groeien. Ook groeien er allerlei wilde planten en bloemen die alleen op dit eiland voorkomen. De Ouddeense naam is "Burgundarholm", wat "eiland van de Bourgondiërs" betekende. In de volksmond wordt Bornholm ook wel "het zonneschijneiland"  (of in het Deens " Solskinsøen") genoemd.

Veel van de plaatsen op Bornholm zijn genoemd naar de kerk van die plaats:

bullet Aakirkeby (stad bij Aa Kirke)
bullet Pedersker (genoemd naar Peders Kerk)'
bullet Klemensker (genoemd naar Klemens Kerk)
bullet Nyker ( genoemd naar Nieuwe Kerk)
bullet Rutsker ( genoemd naar Ruts Kerk)

Sommige plaatsnamen verwijzen naar een beekje in de omgeving, zoals bijvoorbeeld Muleby, genoemd naar het beekje de Mule.

De regio Hovedstaden bestaat uit de volgende gemeenten

bullet Albertslund
bullet Allerød
bullet Ballerup
bullet Bornholm
bullet Brøndby
bullet Dragør
bullet Egedal
bullet Fredensborg
bullet Frederiksberg
bullet Frederikssund
bullet Furesø
bullet Gentofte
bullet Gladsaxe
bullet Glostrup
bullet Gribskov
bullet Halsnæs
bullet Helsingør
bullet Herlev
bullet Hillerød
bullet Høje-Taastrup
bullet Hørsholm
bullet Hvidovre
bullet Ishøj
bullet Kopenhagen
bullet Lyngby-Taarbæk
bullet Rødovre
bullet Rudersdal
bullet Tårnby
bullet Vallensbæk

Gastenboek

Laatst bijgewerkt: 17-04-2014 © Birkelund camping, 3577 Hovet i Hallingdal, Noorwegen 2011
Birkelund-camping 3577 Hovet i Hallingdal Norge
Tel. 0047 32 08 97 68
informasjon@birkelund-camping.com