Reis door Denemarken

Omhoog


MidtjyllandIn Midtjylland liggen bekende plaatsen zoals Aarhus, Silkeborg en Viborg. Djursland is één van de meest bekende gebieden van Midtjylland. Het landschap van Djursland is zo uniek
dat u in een gebied van ongeveer 50 km x50 km de hele natuur van Denemarken kunt beleven. Voorbeelden zijn de weilanden, heuvels, meren en stranden.
U kunt kano varen op Randers fjord of op de rivier Alling Å en er zijn veel verschillende wandelmogelijkheden.
In Djursland kunt u ook van kunst genieten. Er is een brede keuze uit bijvoorbeeld schilderen, beeldhouwen, keramiek of glasblazen. Het landschap biedt veel inspiratie voor veel verschillende kunstenaars die workshops geven. 
In het midden van het Kattegat, tussen Denemarken en Zweden, ligt het eiland Anholt. Het eiland  heeft ongeveer 150 bewoners en is een klein paradijsje in het midden van het Kattegat.
U kunt er met een ferry uit Grenå naar toe varen.
In Ebeltoft is een internationaal museum met glaskunst. Er wordt een grote permanente collectie glas, die uitgeleend of geschonken is door 700 kunstenaars over de hele wereld, tentoongesteld. In Djursland zijn 7 kastelen en landhuizen die te bezichtigen zijn.  Ook zijn er ongeveer 80 kerken in het gebied te vinden met interessante muurschilderingen, altaren en kansels. In Thorsager staat de enige ronde kerk van Jutland.

De regio Midtjylland bestaat uit de volgende gemeenten

bullet Aarhus
bullet Farskov
bullet Hedensted
bullet Herning
bullet Holstebro
bullet Horsens
bullet Ikast-Brande
bullet Lemvig
bullet Norddjurs
bullet Odder
bullet Randers
bullet Ringkøbing-Skjern
bullet Samsø
bullet Silkeborg
bullet Skanderborg
bullet Skive
bullet Struer
bullet Syddjrus
bullet Viborg

Gastenboek

Laatst bijgewerkt: 17-04-2014 © Birkelund camping, 3577 Hovet i Hallingdal, Noorwegen 2011
Birkelund-camping 3577 Hovet i Hallingdal Norge
Tel. 0047 32 08 97 68
informasjon@birkelund-camping.com